Zelerové hranolky

Posledná aktualizácia: 1minúta 14 sekúnd

Vyskúšali ste už netradičné a korenisté hranolky zo zeleru? Ak nie tu je návod. Budete si oblizovať prsty.

Zelerové hranolky

Ingrediencie:

  • 1 veľký zeler (zelerový koreň)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymianu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Voliteľné: čerstvé bylinky na ozdobu (napríklad petržlen alebo kôpor)

Postup:

  1. Príprava zeleru:
    • Predhrejte rúru na 200°C.
    • Očistite zeler a ošúpte ho. Potom ho nakrájajte na tenké hranolky, podobné tvaru zemiakových hranoliek.
  2. Korenie:
    • V veľkej miske zmiešajte olivový olej, papriku, cesnakový prášok, sušený tymian, soľ a čierne korenie.
    • Pridajte nakrájaný zeler a dobre premiešajte, aby boli všetky kúsky rovnomerne pokryté olejovou zmesou.
  3. Pečenie:
    • Rozložte zelerové hranolky na plech vystlaný papierom na pečenie v jednej vrstve.
    • Pečte v predhriatej rúre približne 30-35 minút, alebo až kým nie sú hranolky zlatisté a chrumkavé. V polovici pečenia ich otočte, aby sa upiekli rovnomerne.
  4. Podávanie:
    • Po upečení vyberte hranolky z rúry a nechajte ich chvíľu vychladnúť.
    • Pred podávaním ich môžete posypať čerstvými bylinkami na zvýraznenie chuti.
  5. Tip:
    • Zelerové hranolky môžete podávať s rôznymi omáčkami podľa chuti, napríklad s jogurtovo-cesnakovou omáčkou alebo domácim kečupom.





Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies