-
0
Váš košík je prázdny. :(
Nie je to škoda?
- Naša ponuka
- O nás
- Nápady a triky
- Kalkulačka výsevu
- Kontaktujte nás
-
0
Váš košík je prázdny. :(
Nie je to škoda?
Zelerové hranolky
Vyskúšali ste už netradičné a korenisté hranolky zo zeleru? Ak nie tu je návod. Budete si oblizovať prsty.
Zelerové hranolky
Ingrediencie:
- 1 veľký zeler (zelerový koreň)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička papriky
- 1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymianu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Voliteľné: čerstvé bylinky na ozdobu (napríklad petržlen alebo kôpor)
Postup:
- Príprava zeleru:
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Očistite zeler a ošúpte ho. Potom ho nakrájajte na tenké hranolky, podobné tvaru zemiakových hranoliek.
- Korenie:
- V veľkej miske zmiešajte olivový olej, papriku, cesnakový prášok, sušený tymian, soľ a čierne korenie.
- Pridajte nakrájaný zeler a dobre premiešajte, aby boli všetky kúsky rovnomerne pokryté olejovou zmesou.
- Pečenie:
- Rozložte zelerové hranolky na plech vystlaný papierom na pečenie v jednej vrstve.
- Pečte v predhriatej rúre približne 30-35 minút, alebo až kým nie sú hranolky zlatisté a chrumkavé. V polovici pečenia ich otočte, aby sa upiekli rovnomerne.
- Podávanie:
- Po upečení vyberte hranolky z rúry a nechajte ich chvíľu vychladnúť.
- Pred podávaním ich môžete posypať čerstvými bylinkami na zvýraznenie chuti.
- Tip:
- Zelerové hranolky môžete podávať s rôznymi omáčkami podľa chuti, napríklad s jogurtovo-cesnakovou omáčkou alebo domácim kečupom.