Zaváraný sladkokyslý chren s jablkami

Posledná aktualizácia: 53 sekúnd

Ideálna pochutina na zimu ktorá nám dodá množstvo vitamínov a ochráni pred prechladnutím.

Tento recept na zaváraný chren s jablkami je vyskúšaný a overený.


Prísady

Chren s jablkami

250 g domáceho koreňa chrenu

1 polievková lyžica cukru

1 čajová lyžica Podravky

1 čajová lyžica soli

1 citrón alebo trochu octu

500 g domácich jabĺk

soľ


Postup

Očistený a umytý koreň chrenu na jemno nastrúhame. K nastrúhanémuchrenu pridáme šoľ, cukor, Podravku a zalejeme vriacou vodou. Prikryjeme, aby nám rýchlo nevychladol a pustíme sa do prípravy jabĺk. Jablká očistíme, vyberieme stredy a rozmixujeme na jemnú kašu. Spolus citrónovou šťavou alebo octom pridáme k chrenu a niekoľko krát pomiešame, aby sa nám chute spojili. Zmes naplníme do vopred pripravených pohárikov a poriadne zavrieme viečko. Môžeme sterilizovať, alebo uchovávame v chladničke. Podávame k údenému mäsu, klobáse alebo k obloženým misám.


Dobrú chuť






Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies