Nakladaná červená cibuľa

Posledná aktualizácia: 55 sekúnd

Jemne pikantná a chrumkavá nakladaná červená cibuľa

 

 

Nakladaná cibuľa

 

Suroviny:

7 menších červených cibúľ

200 ml vody

100 ml ryžového octu

3 polievkové lyžice cukru

1 čajová lyžička soli

 

 

 

Postup:

Červenú cibuľu nakrájame na kolieska.  Poukladáme ju do malých zaváraninových pohárov. Zo siedmich cibúľ naplníme približne tri dvojdecové poháre. Vo vode rozpustíme soľ a cukor, zmes prevaríme a pridáme ryžový ocot (môžeme použiť aj ocot jablčný). Necháme krátko prevrieť. Horúcou zmesou zalejeme cibuľu v pohároch tak, aby bola úplne zaliata. Poháre pevne zavrieme a otočíme hore dnom. Položíme na ich na kuchynskú utierku a zakryjeme. Necháme odstáť asi jeden deň. Nie je potrebné cibuľu sterilizovať, hneď po ochutnaní ju totiž všetku zjete. Takto upravená cibuľa vám v chladničke vydrží aj mesiac. Je výborná ako príloha k mäsovým jedlám, grilovaným špecialitám alebo do domácich burgrov.

 

Dobrú chuť.


P.S. za recept ďakujeme Verči z BB






Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies