-
0
Váš košík je prázdny. :(
Nie je to škoda?
- Naša ponuka
- O nás
- Nápady a triky
- Kalkulačka výsevu
- Kontaktujte nás
-
0
Váš košík je prázdny. :(
Nie je to škoda?
Nakladaná červená cibuľa
Jemne pikantná a chrumkavá nakladaná červená cibuľa
Suroviny:
7 menších červených cibúľ
200 ml vody
100 ml ryžového octu
3 polievkové lyžice cukru
1 čajová lyžička soli
Postup:
Červenú cibuľu nakrájame na kolieska. Poukladáme ju do malých zaváraninových pohárov. Zo siedmich cibúľ naplníme približne tri dvojdecové poháre. Vo vode rozpustíme soľ a cukor, zmes prevaríme a pridáme ryžový ocot (môžeme použiť aj ocot jablčný). Necháme krátko prevrieť. Horúcou zmesou zalejeme cibuľu v pohároch tak, aby bola úplne zaliata. Poháre pevne zavrieme a otočíme hore dnom. Položíme na ich na kuchynskú utierku a zakryjeme. Necháme odstáť asi jeden deň. Nie je potrebné cibuľu sterilizovať, hneď po ochutnaní ju totiž všetku zjete. Takto upravená cibuľa vám v chladničke vydrží aj mesiac. Je výborná ako príloha k mäsovým jedlám, grilovaným špecialitám alebo do domácich burgrov.
Dobrú chuť.
P.S. za recept ďakujeme Verči z BB