-
0
Váš košík je prázdny. :(
Nie je to škoda?
- Naša ponuka
- O nás
- Nápady a triky
- Kalkulačka výsevu
- Kontaktujte nás
-
0
Váš košík je prázdny. :(
Nie je to škoda?
Glazovaná mrkva
Neexistuje krajší pocit ako spracovanie vlastnej zeleninovej úrody. Ak máte chuť obohatiť váš rodinný jedálniček o niečo výrazné, neváhajte a potešte rodinu, priateľov či len samých seba výbornou glazovanou zeleninou
Neexistuje krajší pocit ako spracovanie vlastnej zeleninovej úrody. Ak máte chuť obohatiť váš rodinný jedálniček o niečo výrazné, neváhajte a potešte rodinu, priateľov či len samých seba výbornou glazovanou zeleninou
Suroviny:
- ¾ kg mrkvy
- 65 g masla
- 65 g hnedého cukru
- ¼ ČL soli
- 1 PL petržlenovej vňate
Ako na to:
Doma vypestovanú mrkvu ošúpeme, nakrájame na približne 1 cm hrubé hranolčeky a vo väčšej panvici ju privedieme do ľahkého varu v ½ L vody. Takto ju varíme 8-10 minút do zmäknutia mrkvy a vyparenia väčšej časti vody.
Keď je mrkva dostatočne mäkká na konzumáciu, zvyšok vody vylejeme a na rozohriatu mrkvu do panvice pridáme maslo, cukor a soľ. Mrkvu zmesou poriadne obalíme a povaríme 4-5 minút do zhustnutia omáčky.
Najlepšie si chuť glazovanej mrkvy užijeme s čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Tento postup sa dá zopakovať s akýmkoľvek druhom zeleniny. Vytvoríte tak jedinečnú a výraznú prílohu ku grilovanému mäsu či steaku.
Dobrú chuť!