-
0
Váš košík je prázdny. :(
Nie je to škoda?
- Naša ponuka
- O nás
- Nápady a triky
- Kalkulačka výsevu
- Kontaktujte nás
-
0
Váš košík je prázdny. :(
Nie je to škoda?
Francúzska cibuľová polievka
Uťahané večery pracovného týždňa či pokojné nedeľné poludnie nezlepší nič viac než chutná domáca polievka. Inšpirujte sa receptom a uvarte si hustú a polievku z cibule vypestovanej vo vašej záhrade
Uťahané večery pracovného týždňa či pokojné nedeľné poludnie nezlepší nič viac než chutná domáca polievka. Inšpirujte sa receptom a uvarte si hustú polievku z cibule vypestovanej vo vašej záhrade
Suroviny:
- 6 väčších natenko nakrájaných cibúľ
- 3 PL oleja
- 2 PL masla
- ½ ČL soli
- ½ ČL čerstvo namletého korenia
- 2 strúčiky natenko nakrájaného cesnaku
- ½ hrnčeka bieleho vína
- 8 hrnčekov hovädzieho vývaru
- 2 bobkové listy
- 1 ČL sušeného tymianu
- Chlebové alebo bagetové toasty
- Strúhaný syr
Postup:
V rajnici s hrubým dnom na jemnom oleji opekáme tenké prúžky cibule. Rajnicu zakryjeme, cibuľu necháme povariť do zmäknutia, zatiaľ čo ju často miešame, približne 15-20 minút. Cibuľovú zmes ochutíme soľou a korením, mierne zvýšime teplotu a pridáme maslo. Naďalej za častého miešania varíme až do ľahkého zhnednutia cibule, okolo 20 minút. Po pridaní cesnaku povaríme ešte asi minútku.
Vlejeme biele víno a zo stien a dna hrnca drevenou vareškou oškrabeme cibuľovú zmes.
Teraz pridáme hovädzí vývar a bobkové listy s tymianom. Polievku pomaly privedieme do ľahkého varu, rajnicu zakryjeme a naďalej varíme na nižšej teplote asi 25 minút.
Zatiaľ čo sa polievka pomaly varí, pripravujeme toasty. Chlieb z oboch strán zľahka potrieme olivovým olejom a opečieme na panvici dozlatista.
Opečené toasty posypeme strúhaným syrom. Polievku naservírujeme do misiek a bohato zasypeme hrubou vrstvou syra. Misky na 2-3 minúty vložíme do teplej rúry, kým sa syr neroztopí.
Dobrú chuť!